top of page

Tante Plante

Tante Plantes nyhetshjørne

Hvorfor plantekasser?

Litt historie

I mange år sto bilene parkert tett i tett ved utløpet av Fridtjofsgate. Med det resultat at skoleelever knapt så hånden for seg når de kom ut i Etterstadgata og rullestoler kunne bare glemme å komme forbi.

 

 

 

 

 

 

En julidag i - om ikke 1913, så 2016, så vi oss lei av det hele og klinket til med litt sivil ulydighet. Vi malte opp "Skolevei" på asfalten og satt blomsterkasser ut i veien.

 

Responsen som kom var så overveldende positive, at vi etterhvert har tatt av oss de sorte hettene og smelt til med en logo foran på kassene. 

Etterstadgata: Her finner du Astilbe, Koreabronseblad, samt sommerblomster og en snikende solsikke eller to. 

Velkasser!

 

Kassene i Etterstadgata ble nye etter fjorårets snørike vinter. Like fine skal de bli ved Kiwi, og mon det ikke dukker opp noen ved bydelshuset også. Våren vil bringe! 

Hvor står de? 

I tillegg til Etterstadgata står fulgte Vellet opp med to plantekasser utenfor Kiwi i Strømsveien, sommeren 2016. Begge har henholdsvis blitt offer for brøytebilen eller også stjålet, men erstattes våren 2019 av nye svarte med Vellets logo!

Denne plassen som i dag mest fungerer som parkeringsplass, bussholdeplass og utkjøring kunne egentlig vært et bydelstorg. Her er fine overganger mellom offentlig rom og private bakgårder og det står et stort fint tre i midten. Enn så lenge har vi ikke kommet så mye lengre enn en blomsterkasse, men drømmen om et mer aktivt torg er ikke helt død. 

Strømsveien: Kassene ble opprinnelig fylt med markjordbær, mynte og sommerblomster. Noen har overlevd, andre ikke. Da kommer nye planter til. 

Flere plantekasselag og hyggelige innslag

Det spirer og gror en rekke steder på Vålerenga. Den største spiren er vel Etterstad kolonihage, men også store og små plantekasselag slår rot. I tillegg er det et utall utrolig sjarmerende små tomatplanter, sittegrupper, blomsterkrukker og servanter som dukker opp de utroligste steder på Vålerenga. Det liker vi!

bottom of page